📣 Novel wild-type strains and obesity-associated insulin resistance
Τα πρόσφατα ευρήματά μας σχετικά με νέα μικροβιακά στελέχη που απομονώθηκαν από διάφορες πηγές και την επίδρασή τους στην αντίσταση στην ινσουλίνη που σχετίζεται με την παχυσαρκία...
Προβιοτικά: από τροφές για τρόφιμα
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προβιοτικά από την απομόνωση και τον χαρακτηρισμό μέχρι τις δοκιμές και την ανάπτυξη προϊόντων, το Info Day του iFUNFoods project μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για...
Η ομάδα του iFUNFoods στο IPA World Congress – Probiota 2023
Τα πρόσφατα ευρήματά μας για τα νέα στελέχη γαλακτοβακίλλων παρουσιάστηκαν στο IPA World Congress - PROBIOTA 2023 φέτος στη Βαρκελώνη.
Μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας της ομάδας μας...
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου iFUNFoods στο Διεθνές Συνέδριο FFC (Functional Food Center) 30th International Conference-2022
Το έργο iFUNFoods συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο FFC (Functional Food Center) 30th International Conference 2022 που...
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου iFUNFoods στο διεθνές συνέδριο FoodMicro22
Το έργο iFUNFoods συμμετείχε στο συνέδριο FoodMicro2022 που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα (28-31/8/2022) στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών...
Βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας (poster) και εξαιρετική προφορική παρουσίαση για το έργο iFUNFoods στο 15th International Scientific Conference on Probiotics, Prebiotics, Gut microbiota and Health – IPC2022
Η ομάδα μας συμμετείχε στο...
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου iFUNFoods στο Διεθνές Συνέδριο SOMED-2022
Το έργο iFUNFoods συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο SOMED 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 14-16 Ιουνίου 2022 με την αναρτημένη εργασία (poster) με τίτλο...
Παρουσίαση του έργου iFUNFoods στο συνέδριο Fermentation 2021
Το έργο iFUNFoods παρουσιάστηκε στο συνέδριο “Fermentation 2021” που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τις 7-9 Νοεμβρίου 2021 και στο οποίο συμμετείχαν διεθνούς φήμης ερευνητές, αποσπώντας...
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου iFUNFoods στο Agriculture and Health Summit “Cultivating Gut Health at the Crossroads of Food and Medicine“
Σημαντικά αποτελέσματα του έργου iFUNFoods παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Agriculture and Health Summit...
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου iFUNFoods στο International Probiotics Association (IPA) World Congress and Probiota Americas 2021 Digital Summit
Αποτελέσματα του έργου IFUNFoods παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο International Probiotics...
Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου iFUNFoods στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Χημείας-2021
Το έργο iFUNFoods συμμετείχε στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Χημείας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4-6 Νοεμβρίου 2021 με την αναρτημένη...
Προκαταρκτικά αποτελέσματα στα καινοτόμα βιοπληροφοριακά εργαλεία αλληλούχισης που έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια του έργου iFUNfoods παρουσιάστηκαν στην Probiota 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο στις 10-12 Φεβρουαρίου 2020. Σημειώνεται πως η...
Στις 4 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των φορέων του έργου iFUNFoodsστο ΕΚΕΤΑ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα μέχρι στιγμής ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα της έρευνας...
Η ομάδα του iFUNFoods παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα του έργου iFUNFoods με μορφή αναρτημένης εργασίας (poster) με τίτλο "Developing effective functional constituents for inserting probiotic cultures in foods" στο Διεθνές Συνέδριο Probiota-2019 στην...
Το ερευνητικό έργο iFunfoods, ένα φιλόδοξο 3-ετές πρόγραμμα με στόχο την παροχή χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με το ρόλο των προβιοτικών στην υγεία μας, έχει πλέον ξεκινήσει. Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΤΑ, στη...